al contingut a la navegació Informació de contacte

Senderisme

Aquesta ruta segueix el camí tradicional del calvari. Al mig de la ruta hi ha l'ermita romànica se St. Miquel, on podreu seure i envoltats de natura, contemplar la vista de la zona de dalt del poble culminat pel castell. Per un petit pontet, travessareu el barranc de Part. Baixareu per els estrets i encantadors carrers del poble. Per mes informació entreu a l'enllaç de wikiloc
El congost del Mu és una ruta molt recomanable. Es pot fer d'anada i tornada o circular, tot depèn de la condició física i les ganes. En l'enllaç del wikiloc hi trobareu tota la informació i explicacions. També podeu veure el mapa topogràfic.
El Puig de Castellars és un dels llocs amb mes vista del municipi, te uns 380º fantàstics. Nord: Serra de St. Mamet i Montsec, Sud: Congost del Mu a vista d’ocell, Est: Si el dia és clar es poden veure les muntanyes de Montserrat, Oest: Serra del Mont Roig, Àger. Al iniciar la ruta passareu per sota el castell, pugeu-hi, val la pena. Veureu que hi ha 5 traks. El Castell + puig de Castellars que és el mes llarg, i les alternatives (1,2,3,4) que per ordre augmenten la distància i desnivell. "El Castell+ puig de Castellars" és comuna amb els altres, d’aquesta manera podreu triar les diferents possibilitats depenent de la condició física o les ganes que en tingueu. Visualitzant el mapa, podreu fer-vos una idea general (el trak 1, queda tapat per tots els altres.). Tècnicament no te cap dificultat. El tros mes exigent, és el tram de més que te el trak sencer amb la diferència del trak 4. Aquest tram és la pujada i baixada final al puig, son pendents i amb terreny mes irregular.
Aquesta ruta és ideal per gaudir d’una caminada fàcil, relaxant i molt pedagògica. Tot el camí va per la vora del riu, estarem introduïts dintre del “bosc de ribera” amb tota la seva diversitat vegetal i animal. Ens podrem “encantar” asseguts en algun raconet, observant com baixa l’aigua jugant entre pedres, rames, illes..., tot un espectacle natural que no ens podem deixar perdre. Es pot donar la circumstància que en anys molt plujosos el riu baixi amb més cabdal, llavors, en alguns llocs cobreix el camí, l’únic inconvenient és que no podrem passar o be haurem que buscar una alternativa.
El Tossal de Boada està situat a la part mes sud del municipi (Hi ha un repetidor de telefonia). Te una visió 380º que des d’aquest punt i amb en dia clar ens permet veure al nord, tota la muntanya de St Mamet, (si tenim bona vista, al Cim hi veurem l’edifici de la Capella i el refugi). El poble mes proper que es veu al sud, és Cubells, a la seva dreta (oest) es pot arribar a veure Lleida i a l’esquerra (est) les muntanyes de Montserrat. Per baixar, veureu que hi ha l’alternativa d’anar per Nansal, no te més, és per variar una mica. Per aquesta zona hi ha alguns camps de conreu, si no fem soroll i estem atents, és molt possible beure cabirols.
Ruta molt accessible i agradable. Pujarem per el mig del poble, carrers estrets, aigua, història...., a uns 100 metres de la zona d’esbarjo entre les jonqueres i esbarzers, hi va brollant l’aigua del barranc del prat, és curiós veure que uns metres més amunt és una gravera ben seca. A mig camí ens trobarem l’ermita Romànica de St. Miquel que vigila el poble nit i dia. D’aquest punt veurem tota l’hora vella, castigada per el despoblament. Regada per la segla que ve del barranc del prat, uns anys endarrere no hi havia ni un pam sense cultivar. Mes endavant passarem per un racó molt tranquil on hi ha el Cementiri.
Aquesta ruta és una alternativa força interessant per fer el congost del Mu. Es una circular exigent. Tot i que no te cap dificultat tècnica, s’han de tindre en compte els seus 20km i 800m (+). La pujada per carbonera te moltes dreceres que retallen el camí de cotxe. Al llarg del seu recorregut, podreu gaudir del bosc típic de la zona (Roures, alzines, boixos, sabines, ginebrons, alguns pins...) Les vistes tenen diferents perspectives. Amb uns bons prismàtics podrem veure Lleida, Balaguer, plana d’Urgell.... En la zona de l’aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Pallaresa, passarem pèl bell mig dels impressionants penya-segats i engorjats que ha anat forjant les seves aigües. En el tram final, ens anirà acompanyant el riu Segre amb les seves tranquil·les aigües. Una bona experiència per activar els nostres sentits.