al contingut a la navegació Informació de contacte

Espeleologia

A Alòs hi han tres coves interessants, Saborell1, Saborell 2 i el baborell de la dona morta. La informació d'aquesta activitat és força tècnica. Per recollir i editar aquestes dades és necessari tenir bons coneixements i experiència. Tenim la sort que hi han hagut persones qualificades que han fet aquesta feina, aquesta informació (coordinades, interior...) la veureu detallada a la pàgina web que trobareu en l'enllaç que tot seguit us adjuntem. En els enllaços del wikiloc, veureu els traks de les rutes corresponents.
BABORELL DE LA DONA MORTA Cavitat natural en forma d’avenc de 66 metres de fondària a la serra de Sant Mamet, Alòs de Balaguer. Desnivell -66 m., Recorregut 155 m. Municipi: Alòs de Balaguer (Noguera) Coordenades UTM ( Datum: ETRS89 Fus: 31N ) X 332257, Y 4644498 592 m.snm. Toponímia: El mot baborell és un topònim molt poc freqüent. Un “baborell” seria el sinònim d’una cavitat subterrània bufadora; de fet a Catalunya només en coneixem tres casos, l’esmentat de la Dona Morta, el d'en Remigio, a la mateixa zona de la Noguera i un força més allunyat, el Baborell del Montsec de Tost, a l'Alt Urgell. NOTA. El document és la fitxa lleugerament modificada del web espeleoindex.com, la qual fou actualitzada El 6 de desembre del 2021 fotografies facilitades per espeleodijous.cat.
En aquest enllaç hi ha la informació de moltes coves arreu de Catalunya. Fent una cerca de la cova corresponent us sortirà tota la informació detallada. Està mot be.

L'adreça de l'enllaç és: https://www.espeleoindex.com/

Aquesta cova està situada en un lloc força amagat i feréstec, amb una mica d'intuïció i seguin el trak que trobareu a l'enllaç wikiloc que tot seguit us adjuntem la trobareu. L'interior no és gaire espaiós, hi ha passos força estrets, podreu trobar informació a l'enllaç adjuntat a informació de coves
Aquesta cova està situada en un lloc força amagat i feréstec, amb una mica d'intuïció i seguin el trak que trobareu a l'enllaç wikiloc que tot seguit us adjuntem la trobareu. De l'interior, podreu trobar informació a l'enllaç adjuntat a informació de coves