al contingut a la navegació Informació de contacte

SUBVENCIÓ PER ALS ESPAIS NATURALS DE CATALUNYA, ALS HÀBITATS I LES ESPÈCIES PER AL 2023-2024

Actuacions de foment de la biodiversitat a la muntanya de Sant Mamet

DIMARTS 05 NOVEMBRE 2024

L’Ajuntament d’Alòs és beneficiari d’un ajut per a la millora dels espais naturals de Catalunya, els hàbitats i les espècies amenaçades


L’any 2023 l’Ajuntament d’Alòs de Balaguer va sol·licitar un ajut al Departament d'Acció Climàtica,Alimentació i Agenda Rural (actualment Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica) per al projecte d’ACTUACIONS DE FOMENT DE LA BIODIVERSITAT A LA MUNTANYA DE SANT MAMET en base a la convocatòria de subvencions per als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i les espècies per al 2023-2024 a l’empara de l’Ordre ACC/249/2022, de 18 de novembre i de la Resolució ACC/2165/2023 de 13 de juny (operacions 04.04.01 i 07.01.01), pel qual s’aproven les bases reguladores de les subvencions als espais naturals de Catalunya, els hàbitats i les espècies.


Aquest projecte va ser seleccionat per part de l’esmentat departament i l’Ajuntament d’Alòs va ser beneficiari d’un ajut de per un import de 42.059,16 €, que representa el 90% del total del pressupost del projecte, d’un import de 46.732,40 €.


Les obres executades han estat:
• Adequació d’un punt d’alimentació suplementari (canyet) per a trencalòs amb tanca cinegètica i un aguait d’observació d’aus.
• Adequació d’un colomar per a l’alimentació supletòria per a l’àliga perdiguera o cuabarrada.
• Recuperació de les fonts de la Mina, del Mestre i de la Masia. En el cas de la font de la Mina s’ha restaurat l’antic sender que unia aquesta font amb la Mina i s’ha instal·lat un aguait per a l’observació de la fauna salvatge.
• Sembres en antics camps de conreu amb trepadella per afavorir espècies de caça menor com ara la perdiu.
• Senyalització de regulació d’usos i interpretativa.

Cal tenir present la Muntanya de Sant Mamet esdevé una àrea crítica per al trencalòs i l'àliga cuabarrada, espècies incloses en la categoria “en perill d'extinció" al Catàleg de fauna salvatge autòctona amenaçada.